maandag 27 juni 2011

Maandag 27 juni 2011


Het is toch wel merkwaardig een fietstocht naar Barcelona te maken die in Girona uitkomt. Dat is dan toch de wil van de routemaker met daarbij als verklaring dat het laatste stukje te gevaarlijk is op de fiets. Of is het gewoon marketing? Want wie fietst er nou na Girona ? Maar goed een hele dag weer met beide benen op de grond is toch wel vergelijkbaar met het gevoel als je voor het eerst je schaatsen uitdoet en van het ijs stapt.. Met Bram naar Barcelona en direct de Ramblas opgezocht. Dat was toch het doel wat we die weken voor ogen hadden. 16 dagen trappen, 1600 kilometers en bijna 80 procent (volgens Bram's seismologische genen) wind tegen. Regen, zon, berg op en af. Meter voor meter van Nederland naar Girona is een bijzonder avontuur. Het is enerzijds het verhaal van "how to eat an elephant" en anderzijds het verhaal "van de glijbaan afgaan". Soms moet je gewoon niet te veel nadenken voordat je ergens aan begint!

2 opmerkingen:

Erik zei

Helden! mijn ontzag stijgt met de dag en met het lezen van het blog. Zo'n avontuur kan niet anders dan louterend werken voor jullie pelgrims. Diepe buiging van respect en alvast een veilige thuisreis gewenst.

Ronald Schieving zei

Werelds mannen, wat een prestatie. Vooral ongetraind. Ik heb zeer veel respect voor jullie met deze prestatie. Geniet van Barcelona en laat je thuis lekker verwennen.
Tot een vrijdagochtend in Augustus
Ronald Schieving